image

Wonen aan
de Spoorsingel
is wonen op
een stukje historie!

sim-row image
Foto

Wonen aan de Spoorsingel is wonen
op een stukje historie!

Op de locatie van de voormalige spoorremise van Schoonhoven en waar later de busremise van Connexxion/Arriva werd gevestigd, wordt een nieuwe woonbuurt gerealiseerd. Het oorspronkelijke spoorwegstation blijft behouden, hierdoor zal deze plek haar karakter niet verliezen en blijft een belangrijk stukje Schoonhovense geschiedenis bestaan!

image
sim-row image
Foto

Voor ieder wat wils

Binnen het plangebied wordt een gevarieerd aanbod gerealiseerd. Zo komen er eengezinswoningen, bungalows en appartementen. De locatie rondom het stationsgebouw en de achtergelegen loodsen zullen als eerste ontwikkeld worden. Het resterende gebied wordt in 1 of 2 fases nader ontwikkeld.

Op dit moment wordt er gezocht naar een ondernemer die invulling zal geven aan het stationsgebouw. Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor melden bij van Herk Makelaardij Schoonhoven.

image
sim-row image
Foto

Visie & Architectuur

De robuuste architectuur, de industriële sfeer, het rijke groen en de historie zijn terugkerende thema’s in het plan voor de ontwikkeling van de Spoorzone in Schoonhoven. De open structuur langs de Spoorstraat biedt ruimte voor mooie doorzichten naar het achterland. De architectuur voor de nieuwe ontwikkeling pakt terug op de industriële uitstraling van oude pakhuizen en hallen. De route door het plangebied volgt de oude spoorbaan, en maakt deze zichtbaar. 

De architectuur is divers en herkenbaar, terwijl het materiaalgebruik voor samenhang zorgt. Deze elementen geven het nieuwe plan voor de Spoorzone een eigen karakter, waarin het verleden van de plek afleesbaar en voelbaar is. Het stationsgebouw en -plein worden in dit plan op een voetstuk geplaatst als entree en ontmoetingsplek van het gebied.

image
sim-row image
Foto

Planning

Foto

Blijf op de hoogte

sim-row image
Foto

Heb je een vraag?

Neem dan contact op met
Bo Bruseker: Projectontwikkkelaar
b.bruseker@vanwijnen.nl